3 סיבות חריגות לוותר על סודה

3 סיבות חריגות לוותר על סודה
מאת לאה זרב

סודה – זה בעצם גס ממה שחשבת. אתה כבר יודע שזה לא טוב בשבילך, אבל שלושת העובדות הללו יכולות לעזור לך להיגמל מהסודה – טורקיה קר. נכון לעכשיו, כנראה שזה הוגן לומר שהרבה אמריקאים יודעים שסודה אינה משקה מקדם בריאות. במהלך השנים האשמה המשקה המוגזים במגפת ההשמנה ועלויות הבריאות העולות. חלק ממומחי בריאות הציבור אף קראו למס סודה כדי לעזור להרתיע אנשים לשתות כל כך הרבה מזה. אמנם ידיות אהבה ג’רזי ארסנל וסוכרת אינן ניכרות בעיות הקשורות לסודה, אך שתיית המשקאות המתוקים המוגזים נוכחים גם איומים נסתרים.

1. זה גורם להצטברות שומן בלתי ניתנת לגילוי סביב האיברים שלך.

בחדשות הרעות הנוכחיות לתעשיית הסודה גילו חוקרים דנים כי שתיית סודה לא דיאטה מובילה לעלייה דרמטית בשומנים נסתרים מסוכנים. במחקר, החוקרים ביקשו מהמשתתפים לשתות סודה ממותק עם 50 אחוז גלוקוז ו -50 פרוקטוז (סוכר שולחן, ממתיק הסודה שנבחר בדנמרק), חלב המורכב מאותה כמות קלוריות כמו סודה רגילה, דיאטה קולה או מים כל יום במשך שישה חודשים.

בעוד שמסת שומן מוחלטת נותרה זהה בכל הקבוצות הצורכות במשקאות, החוקרים ג’רזי אייאקס אומרים כי עליות דרמטיות בשומנים שקשה לאתר בעין בלתי מזוינת התרחשו. אלה ששתו את הקולה הרגילה חוו עלייה של 132 עד 142 אחוז בשומן בכבד, קפיצה של 117 עד 221 אחוז בשומן שלד, וכ- 30 אחוז עלייה בשני שומני הדם הטריגליצרידים ושומן אורגני אחר. הקבוצה הרגילה של שתיית הסודה חוותה גם עלייה של 11 אחוזים בכולסטרול, בהשוואה לאנשים ששתו משקאות.

באמריקה, המון משקאות מוגזים ממותקים בסירופ תירס גבוה-פרוקטוז שהוכח כגורם הצטברות שומן גרועה עוד יותר. הימנע מפנייה לסודה לדיאטה כאלטרנטיבה בריאה. ממתיקים מעשה ידי אדם וצבעי מזון היו קשורים לנזק לתאי המוח ולהיפראקטיביות; אנשים ששותים סודה לדיאטה נוטים הרבה יותר לפיתוח סוכרת.

2. חלקם מורכבים מעכבי להבה רעילים.

כמה מותגי סודה פופולריים, כולל טל הרים, משתמשים במרכיב כימי מעכב בעירה רעילה כדי למנוע מהטעם מעשה ידי האדם להיפרד משאר הנוזל. שמן צמחי ברומלי, המסופק לעתים קרובות גם כ- BVO על סודה ומשקה ספורט, יכול לגרום לתסמיני הרעלת ברומיד כמו נגעי עור ואובדן זיכרון, כמו גם הפרעות עצבים.

3. אתה לוקח חלק בניסוי המדע הגדול ביותר בכוכב הלכת.

מותגי סודה רבים בשוק באמריקה כיום ממותקים בסירופ תירס גבוה-פרוקטוז, תרכובת מעשה ידי אדם מעשה ידי לב שמקורו בדרך כלל מתירס מהונדס גנטית (GE). טכנולוגיית GE הוכנסה רק לרשת המזון שלנו בשנות התשעים. איננו יודעים את ההשפעות הבריאותיות לטווח הארוך של השימוש בהן מכיוון שהתאגידים שפיתחו את הגידולים מעולם לא נאלצו לבדוק כדי לוודא שהם בטוחים לטווח הארוך. מדענים עצמאיים אחרים מגלים ג’רזי אוטרכט כי גידולי GE קשורים לנזק בדרכי העיכול, הזדקנות מואצת ואפילו עקרות.